Translate

Wednesday, January 27, 2016

dang ni by JJ Lin

 

如果有一天 我回到从前 (ru guo you yi tian wo hui dao cong qian)
Jika ada satu hari, aku bisa kembali ke masa lalu (If one day, i can turn back to that time)

回到最原始的我 (hui dao zui yuan shi de wo)
Kembali menjadi diriku sendiri (Return be the original me)

你是否 会觉得我不错 (ni shi fou hui jue de wo bu cuo)
Kamu apakah akan menyangkal perasaanku (you whether or not, will you deny my feeling)

如果有一天 我离你遥远 (ru guo you yi tian wo li ni yao yuan)
Jika ada satu hari, aku akan pergi jauh dari kamu (If one day, i would be so far from you)

不能再和你相约 (bu neng zai he ni xiang yue)
kita tidak akan mampu untuk menyetujui kencan (we would not be able to agree on a date)

你是否会发觉 我已经说再见 (ni shi fou hui fa jue wo yi jing shuo zai jian)
kamu apakah menyadari atau tidak kalau aku sudah mengatakan selamat tinggal (you whether or not, would realize that i have already said goodbye)

当你的眼睛 眯著笑 (dang ni de yan jing, mi zhe xiao)
ketika mata kamu melirik dengan senyum (when your eyes squinted with smile)

当你喝可乐 当你吵 (dang ni he ke le dang ni chao)
ketika kamu minum cola, ketika kamu berbisik (when you drink cola, when you noisy)

我想对你好 你从来不知道 (wo xiang dui ni hao ni cong lai bu zhi dao)
aku ingin menjadi yang lebih baik untukmu, tapi kamu tidak pernah tahu (i want to be nice to you, but you never knew)

想你 想你 也能成为嗜好 (xiang ni xiang ni ye neng cheng wei shi hao)
kangen kamu, kangen kamu,dan kangen kamu menjadi kebiasaanku (missing you, missing you, and missing you even has become a hobby

当你说今天的烦恼 (dang ni shuo jin tian de fan nao)
ketika kamu mengatakan tentang ketakutamu hari ini dan kesulitanmu (when you said about today's worries and troubles)

当你说夜深 你睡不着 (dang ni shuo ye shen ni shui bu zhao)
ketika kamu mengatakan di tengah malam dan kamu tidak bisa tidur (when you said the night was late and you could not fall asleep)

我想对你说 却害怕都说错 (wo xiang dui ni shuo que hai pa dou shuo cuo)
aku ingin mengatakan padamu, namun aku takut kalau aku mengatakan bahwa mereka semua salah
(i wanted say to you, yet i was afraid that i would say them all wrong)

好喜欢你 知不知道 (hao xi huan ni zhi bu zhi dao)
saya sangat menyukaimu, apakah kamu tahu atau tidak (i really like you, do you know or not)

如果有一天 梦想都实现 (ru guo you yi tian meng xiang dou shi xian)
jika satu hari, semua mimpi bisa terjadi (If one day, that all dreams can be realized)

回忆都成了永远 (hui yi dou cheng le yong yuan)
kenangan menjadi selamanya (memories become foreverness)

你是否还会 记得今天 (ni shi fou hai hui ji de jin tian)
kamu apakah akan mengingat hari ini atau tidak (you whether or not, would still remember today)

如果有一天 我们都发觉 (ru guo you yi tian wo men dou fa jue)
jika satu hari, kita semua akan menyadari bahwa (If one day, we all would be aware that)

原来什么都可以 (yuan lai shen me dou ke yi)
karena ternyata, semuanya akan menjadi mungkin (as it turn out, anything would be all possible)

我们是否还会 停留在这里 (wo men shi fou huan hui ting liu zai zhe li)
kamu apakah akan tetap tinggal di sini atau tidak (you whether or not, will still stay here)

当你的眼睛 眯著笑 (dang ni de yan jing, mi zhe xiao)
ketika mata kamu melirik dengan senyum (when your eyes squinted with smile)

当你喝可乐 当你吵 (dang ni he ke le dang ni chao)
ketika kamu minum cola, ketika kamu berbisik (when you drink cola, when you noisy)

我想对你好 你从来不知道 (wo xiang dui ni hao ni cong lai bu zhi dao)
aku ingin menjadi yang lebih baik untukmu, tapi kamu tidak pernah tahu (i want to be nice to you, but you never knew)

想你 想你 也能成为嗜好 (xiang ni xiang ni ye neng cheng wei shi hao)
kangen kamu, kangen kamu,dan kangen kamu menjadi kebiasaanku (missing you, missing you, and missing you even has become a hobby

当你说今天的烦恼 (dang ni shuo jin tian de fan nao)
ketika kamu mengatakan tentang ketakutamu hari ini dan kesulitanmu (when you said about today's worries and troubles)

当你说夜深 你睡不着 (dang ni shuo ye shen ni shui bu zhao)
ketika kamu mengatakan di tengah malam dan kamu tidak bisa tidur (when you said the night was late and you could not fall asleep)

我想对你说 却害怕都说错 (wo xiang dui ni shuo que hai pa dou shuo cuo)
aku ingin mengatakan padamu, namun aku takut kalau aku mengatakan bahwa mereka semua salah
(i wanted say to you, yet i was afraid that i would say them all wrong)

好喜欢你 知不知道 (hao xi huan ni zhi bu zhi dao)
saya sangat menyukaimu, apakah kamu tahu atau tidak (i really like you, do you know or not)

uuuoooo

也许该回到被窝 (ye xu gai hui dao bei wo)
mungkin aku terlalu merasa sepi sehingga membuat aku banyak berpikir (perhaps it is the emptiness made me through think too much)

梦里会相遇 就毫不犹豫 (meng li hui xiang yu jiu hao bu you yu)
di dalam mimpi, aku akan melihatmu dan aku tidak akan ragu-ragu (in dream, i will see you and i will not hesitate)

大声的说我要说 (da sheng de shuo wo yao shuo)
dengan keras, aku ingin mengatakan (loudly, i want to say)

当你的眼睛 眯著笑 (dang ni de yan jing, mi zhe xiao)
ketika mata kamu melirik dengan senyum (when your eyes squinted with smile)

当你喝可乐 当你吵 (dang ni he ke le dang ni chao)
ketika kamu minum cola, ketika kamu berbisik (when you drink cola, when you noisy)

我想对你好 你从来不知道 (wo xiang dui ni hao ni cong lai bu zhi dao)
aku ingin menjadi yang lebih baik untukmu, tapi kamu tidak pernah tahu (i want to be nice to you, but you never knew)

想你 想你 也能成为嗜好 (xiang ni xiang ni ye neng cheng wei shi hao)
kangen kamu, kangen kamu,dan kangen kamu menjadi kebiasaanku (missing you, missing you, and missing you even has become a hobby

lalalala

好喜欢你 知不知道 (hao xi huan ni zhi bu zhi dao)
saya sangat menyukaimu, apakah kamu tahu atau tidak (i really like you, do you know or not)

Wednesday, January 20, 2016

love yourself by Justin Bieber


For all the times that you rain on my parade
And all the clubs you get in using my name
You think you broke my heart, oh girl for goodness sake
You think I'm crying on my own, well I ain't

And I didn't wanna write a song
Cause I didn't want anyone thinking I still care
I don't but, you still hit my phone up
And baby I be movin' on
And I think you should be somethin'
I don't wanna hold back, maybe you should know that

My mama don't like you and she likes everyone
And I never like to admit that I was wrong
And I've been so caught up in my job, didn't see what's going on
But now I know, I'm better sleeping on my own

Cause if you like the way you look that much
Oh, baby, you should go and love yourself
And if you think that I'm still holdin' on to somethin'
You should go and love yourself

And when you told me that you hated my friends
The only problem was with you and not them
And every time you told me my opinion was wrong
And tried to make me forget where I came from

And I didn't wanna write a song
Cause I didn't want anyone thinking I still care
I don't but, you still hit my phone up
And baby I be movin' on
And I think you should be somethin'
I don't wanna hold back, maybe you should know that

My mama don't like you and she likes everyone
And I never like to admit that I was wrong
And I've been so caught up in my job, didn't see what's going on
But now I know, I'm better sleeping on my own

Cause if you like the way you look that much
Oh, baby, you should go and love yourself
And if you think that I'm still holdin' on to somethin'
You should go and love yourself

[Instrumental]

For all the times that you made me feel small
I fell in love, now I feel nothin' at all
Had never felt so low when I was vulnerable
Was I a fool to let you break down my walls?

Cause if you like the way you look that much
Oh, baby, you should go and love yourself
And if you think that I'm still holdin' on to somethin'
You should go and love yourself
Cause if you like the way you look that much
Oh, baby, you should go and love yourself
And if you think that I'm still holdin' on to somethin'
You should go and love yourself

Saturday, January 16, 2016

simple things make us love you more

Enggak dipungkiri lagi, kita para cewek mau cowok mereka kasih kabar dan bersikap sedikit romatis. Mumpung hari Sabtu, bisalah tips ini dipakai. Hal ini gue pelajari dari my ghost. Ini beberapa tips-nya.

1. kasih kabar
Iya, kita para cewek selalu minta pacarnya kasih kabar. Bukan apa-apa, kita para cewek hanya ingin memastikan kalian baik-baik saja dan sampai tujuan dengan selamat. My ghost selalu kasih kabar. Entah mau berangkat ke kantor atau baru mau jalan pulang dari kantor. Bahkan saat dia sampai di rumah, dia akan telepon, WALAUPUN enggak sampai 1 menit. Yang dibutuhkan cewek ya itu, KABAR.

2. nanya
Kita memang bukan satpam, yang harus ada lapor terus. Tapi paling gak, gak ada salahnya nanya ke pacar dulu. Misalnya, "Aku mau jalan sama temen aku, boleh gak?" atau "Temen aku ultah, aku sama anak-anak mau kasih surprise, boleh?" Kalau cewek kalian bener, pasti mereka ijinin kok. Lagian, kalian punya kehidupan sendiri dan para cewek pun juga. Sama-sama nanya, gak ada salahnya kan? Malah kalian akan semakin dekat dan saling terbuka loh. Trust me!

3. Don't be shy to say i love you or i miss you
Ada artikel yang gue baca, kalau kita dan pasangan ngucapin i love you, itu bisa membuat hubungan kalian lebih bahagia. Apalagi, sehabis bertengkar, coba ucapkan i love you. Lihat perubahannya. Soalnya, gue pun sudah mencoba hal ini. Biasanya, gue yang cemburuan suka nanya-nanya selayaknya detektif dan ujungnya malah berantem. Di satu sisi gue ngerasa, cemburu. Di sisi dia ngerasa, kenapa gue enggak percayaan. Tapi ya kalau masalahnya sudah selesai, dia bakal bilang i love you and i'm sorry. Kalau gue masih bete, gue cuma bilang iya. Kalau sudah mendingan, gue bakal bales i love you and i'm sorry too. Habis itu ya sudah, problem clear.

4. jangan berantem lebih dari sehari
Masalah kemarin ya selesaikan kemarin. Masalah sekarang ya cukup untuk hari ini aja. Masalah besok ya urusan besok. Kalau gue dan dia berantem, akan dibahas sampai selesai. Sampai pagi pun kita jabanin. Pokoknya harus selesai permasalahannya. Walaupun, kadang-kadang pas lagi bercandaan bahas lagi masalah yang sudah lewat. Haha tapi ya sekedar bercandaan doang.

5. ungkapkan perasaan
Bilang aja kalau kamu lagi bete. Bilang aja kamu lagi sedih karena perilaku pacar kamu yang bla-bla-bla. Jangan berharap lebih sih, cuma paling gak, ketika kalian sudah ngungkapin perasaan, kalian bisa lebih lega. Waktu itu, ada satu hari dimana gue ngerasa anak ini sibuk banget dan cuma nelepon 2 kali. Itu enggak biasa. Soalnya, gue dan dia biasa bisa neleponan puluhan kali. Gue langsung ngomong, gue ngerasa hari ini dia cuek dan sibuk, gue ngerasa sedih, berasa gak dibutuhin. Pas dia gak sibuk, dia langsung kasih alasannya kenapa dan jelasin. Terus dia juga gak lupa minta maaf.

6. jangan nuntut
Seperti yang gue jelasin di atas, kalian punya kehidupan masing-masing dan pacar kalian pun juga. Jadi, maklumin kalau dia "sibuk", tapi inget jangan lupa kasih kabar. Paling gak, kalian tahu apa yang pacar kalian lakukan. Ya carilah kegiatan supaya kalian gak bosen dan kepikiran pacar.

7. give surprise and make it romance
Selagi pacar kalian sibuk, buatlah sesuatu yang bisa membuang waktu kalian. Misalnya, waktu itu hari Minggu, gue pergi bareng keluarga gue, sementara dia libur kerja dan enggak ada kerjaan. Dia kirim sebuah gambar winnie the pooh (kartun kesukaan gue) dengan hasil karyanya sendiri. Maklum anak design, jadi kreatif tentang hal beginian. Dia bilang, "Aku buat gambar ini soalnya aku kangen sama kamu yang sedang sibuk di sana." Simple kan? Tapi kita para cewek bakal ngerasa romantis. Atau seperti kemarin, sehabis teleponan. Baru tutup telepon, dia telepon lagi dan bilang, "Listen, i love you." Telepon dimatikan. Ngomong cuma 5 detik. Tapi gue seneng. Sesimple itu. Coba deh, lihat reaksi pacar kalian.

Itu beberapa tips yang bisa gue kasih ke kalian dari pengalaman pribadi. Semoga bermanfaat. :)

Thursday, January 14, 2016

we have nickname to each other

Setiap orang yang berpacaran atau yang memiliki gebetan, kemungkinan besar melakukan hal ini. Sama seperti gue dan my ghost. Kita punya panggilan sayang yang sama. Kalau pasangan lain mungkin yang mulai panggilan sayang adalah pihak perempuan, tapi berbeda dengan gue. Anak ini yang suka manggil gue dengan nama aneh-aneh. Gue sempet nanya "emang gak malu kalau ketahuan temen-temennya?". Dia bilang, "Buat apa malu, kan memang kamu punya aku, terus kenapa? Yang malu tuh, kalau ngaku-ngaku punyanya tapi kenyataan punya orang lain." Ini alasan dia yang dikasih buat gue. Gue akan jabarin apa aja panggilan yang dia kasih buat gue.

1. my angel. Gue dapat nama ini karena menurut dia, gue malaikat penolong dia. Menurut dia, di saat semua orang meninggalkan dia, cuma gue yang masih mau temenan sama dia. Selanjutnya, di saat dia butuh kerjaan, gue membantu dia dan memberi dia semangat. That's the reasons maybe.

2. my chubby cheek. Karena pipi gue tembem ya gue dipanggil chubby cheek.

3. my angry bird. Ini dia kasih nama buat gue karena gue cemburuan. Memang gue akui, kalau sama orang yang gue sayang, pasti gue cemburuan dan bete kalau enggak dikabarin. Ya gimana ya, namanya juga LDR, kan kalau enggak dikabarin gue, kepikiran aja. Terus gue juga sempet bete karena dia pulang kerja temennya langsung dateng tanpa kasih tau dulu dan langsung ngajak pergi. Yang gue bete ya gara-gara dia baru pulang kerja terus gak tidur malah pergi. Ya gimana gak marah coba, punya temen gak bisa ngertiin.

4. my gabu-gabu. Entah ini darimana dah. Dia demen manggil gue gabu-gabu dan gue ngerasa lucu kalau dipanggil gabu-gabu. Jadi gue manggil dia gabu-gabu juga. Gue search artinya:
(http://www.urbandictionary.com/define.php?term=gabu)
gabu
ga-bu (gah bu)
-adj
Cool but silly. Used describe things that are fascinating, yet has a light funny connotation associated to it.

(http://www.meaningorigin.com/a/name/gabu-gabu)
The life path number of Gabu Gabu is 8 (arti nama octa adalah  delapan). People with the life path number 8 are energetic, dynamic with incredible powers of concentration. Their faith can move mountains. This motto stand high in thei minds, when you do something, then go all in or don't do nothing They hate everything mediocre! You are an individualist who is a colossal success or an non-success. However, you can also build your major success in later years (sesuai sama kita berdua, punya cita masing-masing). They have an almost magnetic charisma on others who are irresistibly drawn. You can be warm and generous and do a lot for yourself and others. Having outrageous energy and activity in all physical, intellectual and artistic areas. By having such great dynamic, it can happen, that you push others arway, as they feel inferior in front of your capability. If you want, you can emit strong personal charm. One great part of you is loyalty, trustworthyness and willingness to fight for something or someone who needs your help. You sould learn to use your energy in a creative sense and only lead it into positive channels (menurut dia gue seperti ini). If you fail to do so, it could be that a part of your unfocused energy expresses itself in aggression against others. Especially against those who are as talented as yourself. You can get involved with someone or something very fast. However it's better to not automatically assume everyone else would be as committed as you are. Having a tendency to expect just as much back from others as you are able and willing to give. But not everyone can pursue your goals and accomplish your performance! In addition sometimes there is a tendency to move from dedication to fanaticism without noticing this. But fanaticism is blind. Since it is not always easy for you to show your true feelings (gue susah menyatakan perasaan), some people percieve you for colder and more distant than you are. This can make you feel lonely and misunderstood. Learn to express your feelings a little more. If you had a failure, it is very difficult for you to initially process it internally. But if you've done this, you are able to invest the same amount of energy in the next thing you will strive for. If something or someone does not interest you, you can be abrupt and tactless. Always make sure to use your powers positively. You can in fact destroy incredibly much when you let negative energy flow into your channels.

Sampai saat ini, gue sudah dapat 4 nama panggilan dari dia. Tunggu aja sampai dia datang, kita lihat berapa banyak nama baru yang gue dapat dari dia. Miss you, my gabu-gabu.

Tuesday, January 12, 2016

knock me out by Afgan

I wanna love you girl

telah ku temukan sebuah cinta
yang ku nantikan, ternyata engkau
yang selalu kutunggu, hiasi hatiku
baby, you knock me out

(tak bisa ku jelaskan) betapa indah
sanubarimu (sungguh luar biasa)
untuk diriku, kau mengubah hidupku
kembalikan rinduku, baby, you knock me out

could this be that real love I've been missing before I've met you
uh babe, you're out of this world, my kind of girl
you knock me out, baby, you knock me out, you knock me out

kau membasuhku dengan cintamu
hilangkan segala luka yang dulu
inilah janjiku, takkan ku lepaskanmu
baby, you knock me out

(tak bisa ku jelaskan) betapa indah sanubarimu
(sungguh luar biasa) untuk diriku
kau mengubah hidupku (hidupku) kembalikan rinduku (rinduku)
baby, you knock me out, baby

could this be that real love I've been missing before I've met you
uh babe, you're out of this world, my kind of girl
you knock me out, baby

apakah kau merasakan sepertiku
tak bisa ku melawan rasa cinta yang sesungguhnya
kepadamu, hanya kamu

you knock me out, going crazy
you're out of this world

could this be that real love I've been missing
(before i've met you) before i've met you
(let me tell you baby) you're out of this world
my kind of girl, you knock me out, oh baby

could this be that real love I've been feeling
(when I'm with you) when I'm with you
you know you know you're out of this world, my kind of girl
you knock me out, baby, you knock me out, you knock me out

Sunday, January 10, 2016

dessert by Dawin


They can imitate you
But they can't duplicate you
Cause you got something special
That makes me wanna taste you
I want it all day long
I'm addicted like it's wrong
I want it all day long
I'm addicted like it's wrong
[x2]

Whatcha gon
Whatcha gon do with that dessert
...
Murder that, murder that
Dancefloor, dancefloor
...
Murder that
Murder that
Murder that

Are you saving that dessert for me?
Cause if you are baby
You know you could work for me
The way you do it causing jealousy
But you don't ever gotta worry about the enemy
They try to do it like you
And they get mad cause they don't do it successfully
They try to copy your moves
But they don't never ever do it that tastefully

They can imitate you
But they can't duplicate you
Cause you got something special
That makes me wanna taste you
I want it all day long
I'm addicted like it's wrong
I want it all day long
I'm addicted like it's wrong
[x2]

Whatcha gon
Whatcha gon do with that dessert
...
Murder that, murder that
Dancefloor dancefloor
...
Whatcha gon
Whatcha gon do with that dessert
...
Murder that
Murder that
Murder that

Are you saving that dessert for me?
Cause if you are baby
You know you could work for me
The way you do it causing jealousy
But you don't ever gotta worry about the enemy
They try to do it like you
And they get mad cause they don't do it successfully
They try to copy your moves
But they don't never ever do it that tastefully

They can imitate you
But they can't duplicate you
Cause you got something special
That makes me wanna taste you
I want it all day long
All day long
All day long
I want it all day long
All day long
Whatcha gon
Whatcha gon do with that dessert

Friday, January 8, 2016

remember when by Alan Jackson

Remember when I was young and so were you
And time stood still and love was all we knew
You were the first, so was I
We made love and then you cried
Remember when

Remember when we vowed the vows and walked the walk
Gave our hearts, made the start, it was hard
We lived and learned, life threw curves
There was joy, there was hurt
Remember when

Remember when old ones died and new were born
And life was changed, disassembled, rearranged
We came together, fell apart
And broke each other's hearts
Remember when

Remember when the sound of little feet
Was the music we danced to week to week
Brought back the love, we found trust
Vowed we'd never give it up
Remember when

Remember when thirty seemed so old
Now lookin' back, it's just a steppin' stone
To where we are, where we've been
Said we'd do it all again
Remember when

Remember when we said when we turned gray
When the children grow up and move away
We won't be sad, we'll be glad
For all the life we've had
And we'll remember when

Remember when
Remember when

Thursday, January 7, 2016

must make peace with the past

Agree or not?

I think this is true. We should be able to 'make peace' with the past. For example, someone make something wrong for us. But they didn't know, we can accept it or not. So, they just think we were alright. Beside it, we felt hurt and mad at them. Think? We are wrong or they are wrong? The answer is BOTH OF US are WRONG.

Why? We didn't say what we felt and what we want, then they just didn't think about us. We should forgive them and they should forgive us too. After all, it just happened for long time ago and why we just want revenge with that? Lest people also have forgotten what happened with us. We should open our mind and think the other side. Positive side, i mean.

I will tell you about my story. There is a man, who i don't know what i've been done for him. Did i hurt him or something. Well, i wasn't add him before because i still feel doubt about my feeling. I still want him or not. I still miss him or not. Then oneday, i just add him on path. He accepts and unfriend me again. I don't know why.

Honestly, i don't have any feeling anymore. Now, i have someone, called my ghost. I told my story to my ghost and he just said, "It's okay. You try to make a contact with him but if he didn't want to contact you. It's not your fault. You already try. Maybe, he still have something or some revenge for you. Don't think too much."

I think it's 2016! New year and new story. Why we still have revenge from the past? I agree with my ghost. I add him because i don't feel anything for him. Just friend. My feeling have been totally clean. So, i dare to add him first. If he didn't want to contact with me, its okay because i live in this time and for the future NOT the past.

I already have my ghost, someone who really care and understand me :)

Friday, January 1, 2016

happy new year


Hasil gambar untuk happy new year quotes

Yeeaaay! Tahun berganti, usia bertambah, pengalaman semakin kompleks, hidup lebih berwarna. Gue selalu yakin apa kata Mother Teresa, "Yesterday is gone. Tomorrow has not yet come. We have only today. Lest us begin." Masa lalu sudah berlalu dan kita belajar agar masa depan kita lebih baik dari kemarin. Tapi perubahan dimulai dari hari ini. Dari diri sendiri.

New Year = New Life = New Hope